Boek
Nederlands

Het snotneusvirus

Marc De Bel (auteur), Jan Bosschaert (illustrator)
+1
Het snotneusvirus
×
Het snotneusvirus Het snotneusvirus
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De zussen van konijn Wiete zijn erg ziek. Kit en Wiete gaan op pad naar Ursus Das om een medicijn te halen. Het is een gevaarlijke reis naar de andere kant van de Konijnenberg. Met sfeervolle kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ziekten
Titel
Het snotneusvirus
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Jan Bosschaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2021
140 p. : ill.
ISBN
9789089249586 (hardback)

Besprekingen

Als de zussen van Kit ziek worden door het snotneuzenvirus (myxomatose) gaan Kit en Wiete op pad naar Ursus Das aan de andere kant van de Konijnenberg om een geneesmiddel te halen. Onderweg worden de vriendjes lastiggevallen door een uil, reiger, egel, eekhoorn, poes en andere dieren. Dit is het tweede deel in de serie ‘De avonturen van Kit Kapoen’ over de konijnen Kit Wortel en Wiete Splinter, na ‘De ridders van de Konijnenberg’*. Een verhaal in twee delen, die vanuit verschillende perspectieven worden beschreven. Het taalgebruik is vrij bombastisch: ‘schuimwolken die traag voorbijdrijven in de azuurblauwe lucht.’ En het bevat te veel moeilijke en ongebruikelijke woorden als eenzaat, warande, sakkerse, minimaliseer, vooraleer, hovaardig en fezel. Op de schutbladen staat een plattegrond van De Konijnenberg en omgeving. Aan het begin worden woorden als moer, rammelaar, lamprei, bovist, wentelhol en myxomatose toegelicht. Daarna volgt er een stamboom van de familie van beide konijnen. D…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties