Boekstart

Herent is een Boekstartgemeente!

Boekstart

Wat is Boekstart?

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

 

Hoe werkt het?

Babypakket:

Ga je met je baby van 6 maanden naar een consultatiebureau van Kind en Gezin, dan ontvang je daar een babypakket met een eerste zacht voelboekje, de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken, een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter.

Babypakket

 

 

 

 

 

Peutertas:

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten. Leesplezier staat voorop!

peutertas

 

 

 

 

 

In de bibliotheek vind je een nieuwe collectie met babyboekjes. Deze stoffen en badboekjes zitten in een beschermhoes en staan in de nieuwe houten bakken, versierd met Boekstart-figuren.

Babyboekjes