De bib is terug vrij toegankelijk.

De Bib is terug vrij toegankelijk, zij het met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Er worden MAXIMUM 30 PERSONEN TEGELIJKERTIJD toegelaten in de bibliotheek.

Het dragen van een MONDMASKER is VERPLICHT voor iedereen VANAF 12 JAAR.

Om het aantal aanwezige personen op te volgen moet ELKE BEZOEKER EEN WINKELMANDJE nemen aan de ingang van de bibliotheek.

Lees eerst hieronder alle richtlijnen.

Biblogo vakantie

Voor je naar de bibliotheek komt

• Ga thuis al na welke bibliotheekmaterialen je nodig hebt en zoek ze alvast op via de bibcatalogus op deze website.

Je bibliotheekbezoek

• Je bezoek is kort (max. 30 minuten) en gericht.

• Een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar.

• Bij het binnenkomen in de bib neem je een mandje. Op deze manier zorgen we dat aantal bezoekers in de Bib beperkt blijft.

• Raak bij je bezoek zo weinig mogelijk materialen aan. Het personeel zal regelmatig de uitleentoestellen ontsmetten.

• Ben je nog geen lid of wil je je lidmaatschap verlengen?

Als je lid wil worden van de bib van Herent of je lidmaatschap wil verlengen, kom dan tijdens je bibliotheekbezoek eerst naar de infobalie.

Wil je lid worden dan kan je ons inschrijvingsformulier op voorhand uitprinten en invullen. Kom tijdens je bibliotheekbezoek dan eerst naar de infobalie met het ingevulde formulier.

• Inleveren

Dit kan in de bibliotheek tijdens je bezoek of via de inleverbox aan de achterkant van het gebouw.

De inleverbox wordt elke werkdag vóór 10u geleegd door een bibliotheekmedewerker, daarna worden de bibliotheekmaterialen van de lidkaarten gehaald en terug in de rekken geplaatst.

• Uitlenen

Tijdens je bezoek kan je bibliotheekmaterialen (boeken, dvd's, strips, tijdschriften, …) ontlenen en/of reservaties ophalen.

• Betaal bij voorkeur contactloos met bancontact.

• Geen kranten, geen leesplekjes

Kranten of tijdschriften lezen, werken, studeren of de computers gebruiken is nog niet mogelijk.

De laatste nummers van de tijdschriften zijn (tijdelijk) uitleenbaar

Er zijn geen zitplaatsen.

Pictogram 1 afspraak 1 persoon

KOM ALLEEN OF MET ÉÉN KIND

Pictogram houd afstand

HOUD AFSTAND

Respecteer steeds de regels van 'social distancing' naar andere bezoekers en personeel toe.

Pictogram mondmasker

MONDMASKER VERPLICHT

Pictogram ontsmet je handen

ONTSMET JE HANDEN

Voor je de Bib binnengaat, ontsmet je je handen met de daartoe voorziene alcogel.