Nieuw reglement

Sinds 1 januari 2019 heeft de bibliotheek van Herent een nieuw reglement.

De belangrijkste veranderingen op een rijtje:

-Inschrijven gebeurt aan de hand van de eID of kids-ID en ondertekening van het dienstreglement. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen ingeschreven worden adhv het inschrijvingsformulier.

-De eID of kids-ID kan gebruikt worden om elke ontlening of verlenging van materialen te registreren in het bibliotheeksysteem.

-Het jaarlijks inschrijvingsgeld is 5 euro (basisbedrag) voor iedereen vanaf 18 jaar.

-Het jaarlijks inschrijvingsgeld voor houders van een kaart Sociaal betalende derde of kaart van LDC is 1 euro (basisbedrag).

-Het uitlenen van dvd’s en luisterboeken is gratis.

-De boete voor ALLE bibliotheekmaterialen (behalve e-readers) is 0,10 (basisbedrag) euro per dag.

-Alle basisbedragen vermeld in het reglement worden 3-jaarlijks, steeds met ingang op 1 januari, geïndexeerd.

-Een Interbibliothecair leenverkeer (IBL) – aanvraag kost 6 euro (basisbedrag).

-Alle (huidige en nieuwe) leden van de bibliotheek moeten het nieuwe reglement ondertekenen.

Lees hier het volledige reglement.