Thematafels in de bib

Elke maand vind je in de bib in de jeugd- en volwassenenafdeling een thematafel over een bepaald onderwerp. De bibliotheekmaterialen op die tafels mag je natuurlijk ontlenen.

Thematafel volwassenen: Memoires en biografieën

Altijd al eens een kijkje in het leven van iemand anders willen nemen?

Markante levensverhalen vormen vaak een dankbare inspiratiebron voor schrijvers.

De bibliotheek van Herent heeft een schat aan biografieën en memoires in de collectie.

Boeiende en waargebeurde verhalen die beschrijven hoe iemands leven eruit heeft gezien. Lees tot in de detail over het leven van bekende personen. Kruip in de huid van sporters, acteurs, politici en ondernemers.

In februari vind je in de volwassenafdeling een thematafel met biografieën.

Thematafel jeugd: Waargebeurde verhalen en beroemde personen

Hoe waren Roald Dahl en Bill Gates op school? Hoe werd Toetanchamon opgevoed? Was Diego Maradonna als kind ook al gek op voetballen? Was de kleine Hitler ook al een dictator? En was Albert Einstein ook als kind al een genie?

Lees alles over de kinderjaren van deze beroemde personen.

Of wil je meer weten over beroemde vrouwen zoals modeontwerpster Coco Chanel, wetenschapster Marie Curie, verpleegkundige Florence Nightingale of koningin Cleopatra?

Of lees je graag boeken over dingen die echt gebeurd zijn?

In februari vind je hier alles over in de jeugdafdeling.