In deze coronatijden willen we je voorzien van een nieuwe portie lees-, kijk- of luistervoer.

Lees hier voor een vlot verloop van de afhaalmomenten:

Voor wie ?

Iedereen met een geldig lidmaatschap van de bibliotheek van Herent.

Nieuwe inschrijvingen of het linken van een lidkaart van een andere bibliotheek aan de bibliotheek van Herent, zijn niet mogelijk

Wat?

-Boeken, dvd's, luisterboeken (op cd), strips en tijdschriften

-Er worden GEEN e-readers, voorleesrugzakjes of Fundelrugzakjes uitgeleend.

Hoe?

-Je plaatst een aanvraag per lidkaart. (Dus heb je bijvoorbeeld 3 lidkaarten van de bibliotheek in je gezin en wil je op 3 lidkaarten bibliotheekmaterialen aanvragen, dan plaats je 3 aanvragen.)

-Zorg dat er op de lidkaart voldoende plaats is voor het aantal bibliotheekmaterialen dat je wil aanvragen. Het maximaal aantal uit te lenen materialen blijft 7.

Hoe controleer je dit?

Kijk dit na op je Mijn bibliotheek-profiel.

Hoe zorg je voor voldoende plaats op de lidkaart?

Lever voldoende bibliotheekmaterialen in via de boekenbox aan de achterkant van

De Kouter  (Spoorwegstraat 6, 3020 Herent). Doe dit minstens 96 uur (4 werkdagen) voor je je aanvraag plaatst.

De inleverbox wordt elke werkdag, voor 10u geleegd door een bibliotheekmedewerker,

alle bibliotheekmaterialen worden 72 uur (3 werkdagen) in quarantaine geplaatst,

daarna worden ze van de lidkaarten gehaald en terug in de rekken geplaatst.

Aanvraag

-Ga hier naar onze catalogus en zoek wat je wil uitlenen.

-Klik aan de rechterkant op ‘Waar staat het?’

-Staat er ‘Beschikbaar’ of ‘Wordt teruggeplaatst’ dan kan je het aanvragen.

-Staat er ‘Uitgeleend tot…’, ‘Boekhersteller’, ‘In verwerking’, ‘Tijdelijk niet beschikbaar’ of ‘Vermist’ dan kan je het NIET aanvragen.

-Kies het gepaste aanvraagformulier in voor de dag en de tijdsperiode waarop je bij voorkeur de bibliotheekmaterialen wil komen halen, vul het in en verstuur het. We proberen zo veel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur.

Aanvraagformulieren

Afhalen op woensdag 3 juni tussen 8.30u en 12u

Afhalen op woensdag 3 juni tussen 14u en 16u

Afhalen op donderdag 4 juni tussen 8.30u en 12u

Afhalen op vrijdag 5 juni tussen 8.30u en 12u

Afhandelen

Je ontvangt een antwoordmail met de datum en de tijdsperiode waarop je de bibliotheekmaterialen kunt komen ophalen in: De Kouter (Spoorwegstraat 6,3020  Herent).